I en hektisk hverdag er det mange ting å tenke på, men med gode digitale bankløsninger trenger ikke hverdagsøkonomi å ta opp mye av tiden din. 

 1. Bruk eFaktura og AvtaleGiro 

  Tips nummer én er å automatisere det som automatiseres kan. Til faste regninger som studielån, husleie og treningssenter er det lurt å bruke AvtaleGiro og eFaktura. Da slipper du å legge inn beløp, kontonummer og lange KID-nummer.  

  AvtaleGiro trenger du bare å sette opp én gang. Da sørger banken for at regningen blir betalt i tide, , og du slipper å registrere betalingen. eFaktura er en ferdig utfylt faktura som blir sendt til nettbanken, og den blir ikke belastet kontoen din før du bekrefter regningen. 

  Et tips er å sette en påminnelse på telefonen dagen før du skal betale større regninger, slik at du vet at du har dekning på kontoen. Du kan også sette opp en egen konto for regninger. 

  Her kan du lese mer om AvtaleGiro og eFaktura 

 2. Sett opp ulike kontoer til ulike formål.  

  Å ha flere kontoer gir deg bedre kontroll og kan brukes til å holde styr på budsjettet ditt, hvis du har et (og det vet du nok at er smart å ha!). Brukskontoen din er gjerne den du får lønn eller studielån på, som du bruker i det daglige. Bruk én konto til dagligdagse utgifter, eventuelt to hvis du har en felleskonto eller egen matkonto - da har du bedre kontroll.  

  Å ha en egen konto til regninger er viktig for hverdagsflyten. Da kan du regne ut hvilke utgifter som kommer denne måneden og sette av summen på en egen konto, og du kan sette opp de faste regningene til å belastes denne kontoen.  

  Du kan også ha forskjellige sparekontoer til forskjellige formål, for eksempel BSU, buffer, ferie, ny vinterjakke eller julegaver. Gi gjerne kontoene navn slik at det ikke er noen tvil om hvilken konto som skal brukes til hva, og unngå å «låne» fra kontoene. Da er det lett å ikke betale tilbake. 

 3. La sparingen gå av seg selv.  

  Sett opp fast sparing som overføres automatisk til en eller flere sparekontoer når du får lønn eller studielån.  

 4. Bruk mobilbanken når du er på farta – og hjemme.  

  Vi har alle opplevd å være nestemann i kassa på butikken og kjent svetten perle i panna fordi vi kanskje ikke har dekning på kortet. Med vår mobilbank kan du kjapt overføre penger mellom kontoene dine – forhåpentligvis før det blir din tur i køen.  

  I mobilbanken kan du se alle dine kontoer, kredittkort, forsikringer, sparing og lån, så du alltid har full oversikt. 

  Her kan du laste ned mobilbanken 


  Visste du at du har et digitalt kort i mobilbanken? Det er en digital versjon av kortet ditt som du kan bruke når du ikke har det fysiske kortet tilgjengelig. For eksempel når du ligger på sofaen og lommeboka i gangen føles litt for langt unna.   5. Snakk med rådgiveren din om hverdagsøkonomi. 

  Rådgiveren kan hjelpe deg å få oversikt over hverdagsøkonomien din, helt gratis. Sørg for at lønnen eller studielånet går inn på en konto hos oss, så er det lettere for både deg og rådgiveren å se totalbildet. Vi kan selvsagt også gi råd og tips rundt boliglån, forsikringer og sparing. Det lønner seg nemlig å samle alt på ett sted med banken som kjenner deg best, så spør gjerne rådgiveren din om gode løsninger. 

   
  Hos oss får du gode digitale løsninger som spiller på ditt lag i hverdagen mellom eksamener, deltidsjobb, venner og fritidsaktiviteter. Start tidlig med å få oversikt og kontroll over økonomien din – det er en god vane som skaper hverdagsflyt og lar deg bruke tiden din på ting som betyr noe for deg!