St.Hans på Kirkenær / 23 og 24 juni
Fredag 23. og lørdag 24. juni er det igjen klart for Sankthans-feiring på Kirkenær.
Komitéen har nå programmet klart, og kan blant annet lokke med Fredrik Amadeus fra The Voice!
Den største endringen på årets Sankthans er at festlighetene på nattestid er flyttet til Gruetunet. Der har Midt i Gata og Gruetunet et samarbeid, som gjør at festteltet i Kirkenær sentrum utgår.
I år satser Sankthans-komiteen på familiene i gata.
Programmet finner du her.

Elvebris - Elverum / 23 og 24 juni
Elvebris er en 2-dagers festival og finner sted på idylliske Sagtjernet Amfi i Elverum helgen 23. og 24. juni. Opplev norske og internasjonale artister, god mat og drikke og masse annet spennende på et av Norges mest unike festivalområder. Festivalen er inne i sitt andre år, og fjorårets arrangement var en gedigen suksess.
I år kommer Matoma, Dumdum Boys, Kurt Nilsen, Maria Mena, Staysman, Hellbillies, D.D.E., Soppgirobygget, Trang Fødsel og Spelloppmaker.
Program finner du her.

Solør Mart`n – Flisa / 30.juni til 2.juli
Flaggskipet, et av Østlandets største markeder, Solør Mart`n på Flisa har eksistert som Mart`n i over 40 år. Med gratiskonserter, boder, tilbud i de lokale butikkene og nærmere 50.000 besøkende, er siste helgen i juni noe som alltid trekker folk fra hele landet til Flisa.
Tanken om å lage et arrangement for å skape aktivitet på Flisa kom tidlig på 1980-tallet. Det var Flisa Idrettslag som hadde en idé om å få til noe, og som tok kontakt med Handelssenteret Flisa for å se om det var mulig å få til et samarbeid. I dag er arrangementet er samarbeid mellom Handelssenteret Flisa og Åsnes kommune.
Programmet finner du her.

Finnskogdagene / 7.-9.juli
Finnskogdagene ble arrangert første gang i 1970 og har hvert år siden starten funnet sted på Svullrya; Grue Finnskog den andre helgen i juli måned. Da blir Republikken Finnskogen proklamert og løsrevet fra kongeriket Norge med egen regjering og styringsverk!
Finnskogens uavhengighet markeres disse dagene med distriktets særegne skogfinske kulturtradisjoner. Disse tradisjonene har utviklet seg etter innvandringen fra Finland på 1600-tallet. Målsetningen er å ta vare på og videreføre disse tradisjoner og verdier og gjennom dette utvikle Finnskogen til å bli enda mer attraktiv for fastboende og besøkende.
Under Finnskogdagene kommer mange hundre besøkende til arrangementene og gjestes av personer og grupper fra flere land og kontinenter. Finland er i år representert av sin ambassadør i Norge under Finnskogdagene.
Program finner du her.

Holmgårdfestivalen / 14.-16.juli
Regnbuens farger rommer våre mange ulike følelser, tanker og livssituasjoner. Noen av oss er på flukt fra krig, mens andre er så heldige å leve sine liv i trygge omgivelser. På Holmgårdfestivalen 2023 ønsker man å kjenne på flere av livets ulike farger med Jan Erik Vold, Kåre Virud, Erik Lukashaugen og mange flere!
Ole Karsten Sundlisæter er en stor lokal kulturressurs som vi setter stor pris på å ha i nærmiljøet vårt.
Program finner dere her.