Med bakgrunn i synkende behov, økte kostnader ved håndtering av valuta og at de fleste av våre kunder velger andre måter å kjøpe valuta til ferieturer enn å kjøpe det i banken, har vi besluttet å avvikle kjøp og salg av valuta i kasse med virkning fra 31.12.2022.
Vår generelle anbefaling er å benytte kredittkort som betalingsmiddel på reise, men ønsker du å ta ut noe kontanter så har de fleste flyplasser valuta-automater eller du kan benytte minibank på feriestedet.

Noen av fordelene med Eika Kredittkort:
Eika Kredittkort er et anvendelig og gratis kredittkort som kan brukes over hele verden. Det kan brukes kontaktløst over store deler av verden for kjøp på kr 500,- eller mindre.

  • Det er én og samme PIN-kode på bankkortet og kredittkortet.
  • Kortet gir inntil 45 dagers rentefri kreditt. Kunden mottar en månedlig faktura, og velger selv om han eller hun vil betale hele eller deler av utestående beløp. Renter påløper ved bruk av kreditt. Transaksjonene fremkommer i mobil- og nettbanken. Kunden kan når som helst se hva kortet er brukt til, saldo og disponibel kreditt.
  • Betales minst 50 % av reisens transportkostnad og/eller hotellopphold med kortet er kunden dekket av vår gode reise- og avbestillingsforsikring.
  • En egen forsikring mot identitetstyveri er praktisk dersom kunden blir utsatt for svin-del. Da må kortet ha vært i bruk de siste 45 dagene eller ha utestående rentebærende kreditt når ID-tyveriet blir oppdaget.
  • Effektiv rente 25,11%, v/kr. 15.000,00 o/12 mnd. Kostnad kr. 1.563,68. Totalt kr. 16.563,68.