Gleden, samholdet og engasjementet over lærkula må ha vært der fra tidenes morgen. 
Vi har gravd litt i historien til fotballen i Grue:  
 
Første fotballen i Grue
Det var visstnok i 1908 den første fotballen kom til Grue. Denne runde, sprettende kula, som kan sette oss i de mest ekstatiske og fortvilende sinnsstemninger, ble første gang anskaffet av butikken K. O. Thorsby. 
 
Det startet med løkkefotball
I starten var det bare uorganisert løkkefotball. Dette foregikk på mange forskjellige steder, mer eller mindre egnet til formålet. Fra ca. 1920 ser det ut som all sommeridrett er samlet på Furulundbanen. (plassen ved Grue barne- og ungdomsskole.) 
 
Grues første proffspiller
Fra rundt 1920 ble det spilt privatkamper mot både Ham-Kam, Gjøvik, Fremad Lillehammer, Lyn og Gjøa, alle kjente lag i Norge på denne tiden. En spiller som utmerket seg var Ingvald Skulstad. Han var støttespiller på laget gjennom flere år, men utvandret i 1922 til Amerika. 
Der ble Skulstad Grues første profesjonelle fotballspiller på laget Sons of England. Han skal visstnok ha tjent 3000 dollar i måneden. Og 3000 dollar i 1922 tilsvarer over 43.000 dollar i 2017-kroner! (Som Eika-kunde har du en egen valutakalkulator tilgjengelig i Mobilbanken. Der kan du finne ut hvor mye Ingvald Skulstad tjente i måneden, omregnet i kroner) 
 
Første gressbane i Glåmdal
I 1939 fikk Grue sin gressbane. I tillegg til fotballbane var det løpebaner. Garderober var det også, men i dusjen kom det bare kaldt vann. Mot riksvegen var det satt opp plankegjerde. Dette var vanlig den gang for å hindre gratistitting. Det var ingen gressbaner i Glåmdal før, og dette var nr. 27 i rekken for hele landet. Søndag 23. juli 1939 gikk åpningskampen mot Lyn som den gang besto av omtrent halve bronselaget fra 1936.
 
7.500 kroner var mye penger
Ved siden av dugnadsarbeid kostet banen 7.500 førkrigskroner. 
Hvis du sjekker Norges Bank sin priskalkulator vil du finne ut at prisstigningen fra 1939 til 2016 er på 3125 % Det tilsvarer 241 917 i 2016-kroner!  Det var altså litt av et løft for en klubb på 1930-tallet å bruke 7.500 kroner
 
Sponsor med 155 års historie
Selv i 2017 er sekssifrede investeringer tøffe for lag og foreninger. Og det koster å holde baner fine. Og draktsett må man jo ha! Derfor er vi glade for å sponse lokale lag og foreninger. Grue Sparebank, med sine 155 års historie er stolt sponsor for Braskereidfoss Fotball, Grue Fotball, Grinder Fotball og Åsa/Hof Fotball.
 
For kanskje ser vi en ny Skulstad, Solbakken eller Holter debutere på fotballbanene i Solør denne våren?
 
Vi ønsker små og store spillere lykke til med sesongen!
Les mer om Grue sin fotballhistorie, i Grue IL’s jubileumsbok fra 2006 – Grue IL 100 år

Har du gode historier fra lokalfotballen i vårt distrikt, send gjerne en e-post til markedssjef Hallgeir Sletten